Voiman kausi päättyi tappioon

Voiman kauden viimeinen ottelu päättyi tappioon SB Heinola Akatemian vieraana lukemin 6-4. Samalla päättyi myös kaikkien muiden joukkueiden kaudet, kun salibandyliitto keskeytti kuluvan kauden kokonaisuudessaan koronaviruksen johdosta. Voima sai raavittua kasaan yhdeksän pelaajan rosterin, jolla joukkue taistelikin urhoollisesti vastustajan täyttä kokoonpanoa vastaan ihan pelin loppuun asti. Voiman huono viimeistely koitui kuitenkin joukkueen kohtaloksi ja pisteet jäivät Vierumäelle. Voima loi ottelussa varmaan enemmän maalipaikkoja kuin muissa tämän kauden peleissä, mutta vastustajan maalivahti pelasi hyvän pelin.

Ensimmäisen erän Voima aloitti vauhdilla, kun Jesse Kotiranta karkasi hävityn aloituksen jälkeen karvaamaan pallon pois ja viimeisteli läpiajosta avausmaalin vain kolmen sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä olikin varsinaiset avoimien ovien päivät, kun molempiin päihin syntyi varsin paljon maalipaikkoja. Voima ei kuitenkaan onnistunut erässä toistamiseen kun taas Heinola Akatemia viimeisteli kaksi maalia ja pääsi johdossa ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän Voima aloitti taas hyvin, kun ensin Joona Parviainen viimeisteli näyttävän suorituksen jälkeen rystyltä maalin ja hetki tästä niin Joni Lampi laukoi Voiman johtoon Parviaisen hyvästä syötöstä. Seuraavaksi Voima pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta mutta juuri Heinola Akatemian jäähyn päättyessä Juho Piiparinen laukoi tilanteeksi 2-4. Kotijoukkue kuitenkin kavensi tilanteeksi 3-4 ja niistä lukemista siirryttiin erätauolle.

Viimeisen erän alkupuolella Voimalle tuomittiin jäähy ja kotijoukkueen ylivoima onnistui tasoittamaan pelin. Tästä ei kulunut kuin muutama minuutti kun Heinola Akatemia siirtyi johtoon. Seuraavaa maalia odoteltiin aina erän lopulle asti, kun kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen Voima käynnisteli kiriään ja onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta maali jäi syntymättä. Vielä ajassa 56:59 kotijoukkueelle tuomittiin jäähy ja Voima pääsi hakemaan kavennusta kuudella neljää vastaan, mutta tehottomuus vaivasi edelleen ja loppulukemat 6-4 kotijoukkueelle.

Viimeisen kierroksen muut ottelut jäivät pelaamatta koronaviruksen johdosta, joten nähtäväksi jää mitä linjauksia liitto tulee tekemään tästä johtuen. Päätöksiä on luvattu maaliskuun aikana. Tilastot jäivät sellaisiin lukemiin, että Jesse Kotiranta sijoittui pistepörssin toiseksi tehoin (21+18=39), syöttöpörssin jaetulle toiselle sjialle 18 syötöllä ja maalipörssin kolmanneksi 21 maalilla. Jerry Rautio puolestaan on pistepörssin neljäs tehoin (22+11=33) ja maalipörssin jaettu ykkössijä 22 maalilla.

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *